Csecsemők mozgásfejlesztése

A csecsemők mozgásfejlesztését a Katona – módszer szerint végezzük.

img

Prof. Dr. Katona Ferenc által kifejlesztett Katona – módszer egy vizsgálati és kezelési mód is egyben, melyet a szülő könnyen megtanulhat és alkalmazhat gyermekén.
Ezen terápia segítségével felismerhető és kezelhető a kóros irányú idegrendszeri fejlődés.

Javasoljuk:

  • koraszülött csecsemők
  • oxigénhiányos csecsemők
  • a fejlődésben elmaradottak
  • izomtónus zavarokban szenvedők
  • csecsemőkori figyelemzavar esetén
img

A módszer hatására a csecsemő agyának automatikus mozgás szabályozását aktiváljuk, az idegrendszer indirekt ingerlése által. Minden újszülöttet a veleszületetten jelen levő elemi mozgásmintákkal kezelünk (pl.: kúszás, mászás, ülésbe húzás, lebegő ültetés) napi rendszerességgel. Különböző gravitációs helyzetekbe hozással érjük el, hogy aktiválódjanak az elemi mozgásminták. Az agyból kifutó „parancs” hatására létrejön a mozgás, majd a végrehajtott mozgásról pedig visszajut az agyba az információ.

A siker feltétele, hogy naponta többször alkalmazzuk a csecsemőn, s így a kiváltott mozdulatsorozatok képesek az agy által közvetített pl.: kóros izomtónust normalizálni. Első alkalommal Katona –módszer szerint megvizsgáljuk, s egyben már kezeljük is gyermekét. A vizsgálatot már újszülött korban el lehet végezni.

Begyakoroljuk az elemi mozgásminták helyes kiváltását a szülőkkel, hogy ők is megtanulják, naponta többször végezzék, s így ők is aktív részesei lehessenek gyermekük gyógyulásában.

img

Felmerülő kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

Hírek és újdonságok

Aktuális újdonságaink!

Ajándékutalvány

Az egészség megőrzésével kapcsolatos ajándék mindig időszerű. Legyen akármilyen idős is az ember, hasznos és garantáltan kellemes meglepetés az ajándék eme formája. Akár szeretteinek, barátainak, kollégáinak adja át a szolgáltatásunkra váltható ajándékutalványt, hozzájárul vele egészségük megőrzéséhez, vagy épp az ahhoz vezető első lépéshez.

img