Egyéni gyógytorna

Vannak esetek, amikor a pácienssel egyénileg kell foglalkozni és akkor lesz igazán hatékony a mozgásterápia. Ebben az esetben a kezelés mindig egyénre szabottan történik. Egyéni gyógytorna esetén tudunk csak bizonyos technikákat alkalmazni, mint például a manuálterápiás technikákat, passzív, vezetett aktív mozgatást, PIR –technikát stb.

img

Aktív mozgás esetén folyamatos kézzel történő korrekció, stabilizáció valósítható meg. Feladatunk a végtag, gerinc megfelelő pozícionálása, nyugalomba helyezése. Cél az izomerő növelése, ízületi mozgásterjedelem megtartása, növelése, keringés fokozása.

Első alkalommal a gyógytornász felveszi az anamnézist, megvizsgálja a pácienst (izomerő, mozgásterjedelem, stb.), rögzíti az adatokat. A mozgásvizsgálatot követően ismertetjük a problémát és a kezelési lehetőségeket felvázoljuk. Rövid- és hosszú távú kezelési célt, tervet állítunk fel. Mindezek után egyénre szabott feladatsort alkalmazunk.

img

Javasoljuk:

  • gerincpanasz esetén
  • mozgásszervi betegségben
  • baleset, műtét után
  • ízületi, izombetegségben
  • egészségmegőrzés céljából

A rendszeresen végzett egyéni gyógytorna a leghatékonyabb a mozgásszervi betegségek kezelésében, megelőzésében.

Felmerülő kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

Hírek és újdonságok

Aktuális újdonságaink!

Ajándékutalvány

Az egészség megőrzésével kapcsolatos ajándék mindig időszerű. Legyen akármilyen idős is az ember, hasznos és garantáltan kellemes meglepetés az ajándék eme formája. Akár szeretteinek, barátainak, kollégáinak adja át a szolgáltatásunkra váltható ajándékutalványt, hozzájárul vele egészségük megőrzéséhez, vagy épp az ahhoz vezető első lépéshez.

img