McKenzie terápia

A McKenzie terápia egy speciális mechanikai vizsgálat és kezelés, amit leginkább porckorong problémák, gerincproblémák, derékfájás, hátfájás kezelésére fejlesztettek ki.

img

Ezzel a terápiával leggyakrabban kezelt betegség a porckorongsérv. A gerincsérv a csigolyák közötti porckorong belső állományának kitüremkedését jelenti, mely a külső rostos gyűrű sérülése következtében alakul ki. A tünetek elég változatosak attól függően, hogy hol található a kitüremkedés és milyen mértékű. A kezelésnél a kitüremkedett rész helyretolására törekszünk mechanikai úton. Cél a fájdalom centralizálása, vagyis visszahúzódása a test középpontja felé. Ha ezt elértük, fontos az állapot stabilizálása izomerősítéssel.

A kezelés alapeleme, hogy megtaláljuk azt a mozgásirányt, mely csökkenti a fájdalmat. Ennek eléréséhez célzott, aktív mozgások szükségesek, vagy passzív manuális technika. A hatékony kezelés érdekében a terápia fontos része, hogy az egyénre szabott gyakorlatokat meghatározott gyakorisággal és ismétlésszámmal otthon és a munkahelyen is végeznie kell a páciensnek.

Javasoljuk:

  • McKenzie terápia eredményesen alkalmazható aszimmetrikus / szimmetrikus nyaki, háti, ágyéki kisugárzó /helyi fájdalom esetén.
img

Felmerülő kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

Hírek és újdonságok

Aktuális újdonságaink!

Ajándékutalvány

Az egészség megőrzésével kapcsolatos ajándék mindig időszerű. Legyen akármilyen idős is az ember, hasznos és garantáltan kellemes meglepetés az ajándék eme formája. Akár szeretteinek, barátainak, kollégáinak adja át a szolgáltatásunkra váltható ajándékutalványt, hozzájárul vele egészségük megőrzéséhez, vagy épp az ahhoz vezető első lépéshez.

img