Schroth terápia

A Schroth terápia a gerincferdülés leghatékonyabb módszere. Katharina Schroth dolgozta ki ezt a háromdimenziós scoliosis terápiát. Saját testén kísérletezte ki, melynek legfontosabb eleme a háromdimenziós légzés volt.

img

A módszer egyénre szabottan, 3D-ben, az adott görbületnek megfelelően korrigál és a korrigált helyzetben 3 dimenziós légzést alkalmaz. Nem csak az oldalirányú görbületet kezeli, hanem a csigolyák elcsavarodása következtében kialakult bordapúpot is korrigálja.


Célja a növekedés befejeződéséig:
1. a görbület csökkentése
2. bordák, csigolyák elcsavarodásának csökkentése
3. izomerő-egyensúly zavarainak helyreállítása
4. a folyamat lassítása, megállítása
5. maximális korrekció elérése a gyakorlatok végrehajtása közben és megtartása kilégzés alatt


A gerincferdülés mértékének megállapítására (Cobb fok) egy teljes gerincoszlop RTG-re van szükségünk.
A scoliosis egy hosszú ideje fennálló állapot, mely átalakítja a testtartás alapmintáit, és emiatt ezt a kóros testképet érzi a páciens normálisnak. A kezeléssel segítünk felismerni a helytelen testtartást, ezt korrigáljuk és célzott légzéssel kombináljuk.

Mivel régóta fennálló állapotról van szó, a scoliosis kezelése is hosszú távú terápia. Napi 10-15 perces rendszerességet igényel és heti 1-2-szeri gyógytornász általi tornára van szükség. Szakmai felügyelet célja a hibák kiküszöbölése és a hatékonyság növelése.

img

Javasoljuk:

  • gerincferdülés (10 Cobb fok feletti görbület esetén)
  • Scheuermann- kór
  • korrekciós gerincműtét előtti mozgástartomány beszűkülés esetén
  • korrekciós gerincműtét utáni izomdiszbalansz esetén
  • tartásproblémák fokozott, vagy abnormális görbületénél

Első alkalommal felvesszük az anamnézist, átnézzük az esetleges leleteket, Rtg. – eredményt, majd a betegvizsgálatot követően megbeszéljük a Schroth terápia lényegét, megtanuljuk a Schroth- légzés helyes kivitelezését, helyes testtartás beállítását, majd fokozatosan építjük bele a terápiát (3D-légzést, feszítést, megtartást, stb.) különböző testhelyzetekbe.

img

Felmerülő kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

Hírek és újdonságok

Aktuális újdonságaink!

Ajándékutalvány

Az egészség megőrzésével kapcsolatos ajándék mindig időszerű. Legyen akármilyen idős is az ember, hasznos és garantáltan kellemes meglepetés az ajándék eme formája. Akár szeretteinek, barátainak, kollégáinak adja át a szolgáltatásunkra váltható ajándékutalványt, hozzájárul vele egészségük megőrzéséhez, vagy épp az ahhoz vezető első lépéshez.

img